Feliratkozás hírlevélre

Avid Acutus - Stereophile 2003.május Nyomtatás E-mail

Stereophile Magazin ( Amerikai Egyesült államok )
Michael Fremer, 2003. május

sme4.jpg

Egy termék osztályozásának folyamata

Mi az amit befejezel egy szerfelett tömör, erős, nagyszerűen izolált lemezjátszó rendszerrel? Olyan mint az SME 30/2, melyet már ismertettünk a márciusi kiadványunkban, az AVID-Acutus egy no-BS , ipari kategóriába tartozó lemezjátszó, ami igazán hatékonyan elszigetelt rendszerrel rendelkezik.
Amíg az Acutus előadása eltérő, az alap felépítésének fogalma hasonló az SME-khez.
A legnagyobb különbség a teljes tömege, és amit az energiával tudsz kezdeni: az egyik elfolytja (SME) vagy hagyja szétszóródni (AVID). Az SME nagyobb súllyal rendelkezik, elfojtottabb tervezéssel, az AVID súlya által a közepes kategóriába esik, viszont csillapítatlan, vagyis gondolhatnánk, hogy az Acutus lapja valójában nehezebb.
Az Acutusban leginkább jól átgondoltsága és kompaktsága tett rám mély benyomást, hogy minden annyira tisztán összeillik benne. Szintén tekintélyes, legalább annyira mint az SME 30/2 -es.
..........Az AVID egyike a dramatikus lemezjátszóknak. Az Acutus hangzása nem azonos a 30/2-sel, de sok szempontból feltétlenül versenyképes. Ez ízléstől is függ, hogy általában mit szeretnek jobban. átgondolva néhány pontban nem felel meg az 30/2-es előadásmódjának, viszont definiálhatóan megegyezik abban, ahogy a 30/2-ben zeneileg érvényesül a koromfekete csend. Ez nagyon jó tulajdonsága, és emlékeztet engem a Rockport III Sirius rendszer hangzásvilágára, melyről már majdnem 2 éve nem hallottunk. Képtelen vagyok alapzaj mérést csinálni, de gyanítom, hogy az Acutus olyan jól teljesítene akár a 30/2-es.
Az SME becsmérlői mondhatják hogy a 30/2-es túlcsillapított, túl nagy a súlya és az alapnyomatéka, mely érzéketlen zenét ad vissza, nyomasztó minőségben. én ezt nem veszem észre, de ez olyan dolog, amit az embernek saját magának kell eldöntenie. Az Acutus jobban emlékeztet a Rockport-okra, mely még mindig sokatmondó. Az Avid bázisát képezte a mélység, erőteljesség, igazán jól fókuszáltság, és ritmikai élénkség...

Egy dolgot majdnem azonnal észrevettem, mikor bekapcsoltam az Avid Acutust néhány olyan hónap után melyet az SME 30/2-sel töltöttem, csekély zajszintnövekedést tapasztaltam az ismerős felvételeknél.
Az Avid Acutus remek hangzást biztosító hanglemezjátszó, mely olyan mint bármely standard - és azon maroknyi legjobb lemezjátszó közé tartozik, melyeket hallottam...
Az ára majd a harmada az SME-nek, így az Acutus rendkívül jó vétel.
Ultra kompakt, nagyszerűen megtervezett és racionális kivitelű, így az Avid Acutus rendkívül jó hangzású, és a designja is nagyon jó.

Fordította: Garamvölgyi Viktória